Vrijwilligers aan het woord

Lees hier enkele ervaringen van enthousiaste vrijwilligers die ieder iets moois hebben bijgedragen aan de stichting.

Imre van den Bosch: “Ik studeer theater maken in Utrecht aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Via mijn docent Jet Vos kreeg ik de gegevens van Stichting Creatief Hart. Voor mijn internationale stage ben ik naar Indonesië gegaan. Voor mijn stage had ik een maand vakantie en heb ik rond gereisd in Indonesië. Zo ook kwam ik op Bali. Ik zag lesgeven aan beperkte kinderen bij Stichting Creatief Hart als een mooi zijpad om voor beide partijen ervaring op te doen.

In drie dagen heb ik drie workshops gegeven van rond de twee uur. De eerste dag heb ik kennismakingsspelletjes en theaterspelletje gedaan. De tweede dag zijn we ingegaan op emoties en het naspelen / uitbeelden van dieren. De derde dag hebben we ingezoomd op de emoties en zijn we aan het werk gegaan met beroepen.

Imre4Zonder enige verwachtingen ging ik naar Creatief Hart en misschien was dat wel het juiste. Ik heb ontzettend veel geleerd in drie dagen en heb dit als zeer positief ervaren. De kinderen gaven mij erg veel energie, ook al kon ik nauwelijks communiceren met ze want de meeste waren doof. Dus hoe leg je een oefening uit aan kinderen die niet spreken, niet horen en een ander perspectief hebben wat betreft cultuur? Dat was de uitdaging. Ik ga voortaan minder mijn mond open trekken en meer laten zien, want eigenlijk hebben we de meeste woorden die we gebruiken niet nodig.

Stichting Creatief Hart vind ik een erg mooi initiatief en ik ben blij dat ik hier even deel van mocht zijn. De kinderen zien genieten van het spelen wat jij samen met ze creëert, is echt iets om blij van te worden en trots op te zijn. In drie dagen schep je een band ook al heb je geen woord uitgewisseld. Ik heb ze groots bedankt in gebarentaal. Bedankt Jet, Dewi en Ayu dat jullie mij deze ervaring hebben gegeven!”

Imre3   Imre1  Imre2

Meer foto’s van Imre kunnen jullie vinden op onze Facebookpagina en binnenkort een paar leuke video’s en foto compilatie op ons YouTube kanaal.

IMG_7750Lou van der Starre: “my experience with Dewi Deijle’s foundation “creative heart” was in one word amazing. Being able to see children so happy, just because they got the chance to make some art was amazing.

It is good and useful to show (poor) kids what they can make out of simple things like toilet rolls and paper. At the same time, the foundation gives the kids the chance to be creative and have fun and the children learn how they can make money for themselves by making and then selling the small pieces of art they have made.

Every child in our world should be able to experience happiness, joy and love. And the foundation “creative heart” is doing an amazing job at this.”

Monica Csizmarik ( FemPhotoDesign.com/Catchmagazine.nl ); “Ik heb in samenwerking met Stichting Creatief Hart een fotografie workshop gegeven voor de (dove) kinderen van kinderopvang Panti Asuhan Kesayan Ikang Papa te Gianyar (vlakbij Ubud) op Bali. Ik ben met een groep, van ongeveer 10 kinderen, op pad gegaan met de auto. We zijn uitgestapt midden in de prachtige rijstvelden van Bali en daarna door naar het strand. Geweldig om al die kinderen aan de slag te zien gaan met de camera’s en ook met elkaar. Erg leuk om de resultaten te zien, want er zijn prachtige foto’s uitgekomen. En wie weet heb ik nog een kind kunnen inspireren om verder te gaan met fotografie in de toekomst. Het is een superervaring geweest en weet dat ik dit vaker zal gaan doen. Super om te zien wat stichting Creatief Hart doet voor de kinderen op Bali, en erg leuk om hier mijn steentje aan bij te dragen. Sommige dingen die voor ons zo gewoon zijn, zijn voor hun al een heel groot feest. Tijd vrij maken en een kind even hun problemen laten vergeten, iets nieuws te  laten leren en een lach meegeven is toch het mooiste wat er is!”

IMG_7752Taike van Helmond: “mijn ervaring met het vrijwilligers werk met Dewi van stichting Creatief Hart is in een zin gezegd ‘indrukwekkend en persoonlijk voor mij aangrijpend, het heeft mijn hart voor nog meer dingen geopend!

Ik wist in eerste instantie niet wat ik mij moest voorstellen maar ik werd al blij van de gedachte dat ik sowieso iets zou kunnen doen zonder dat ik wist wat ik tegen zou komen. Het was erg spannend want ik zou gaan werken met een groep dove kinderen.

Er stond een papier maché workshop en een fotografie workshop op het programma. Wat was het geweldig om de kinderen zo blij te zien. De kids waren even een moment helemaal vrij en los! Daar kreeg ik tranen van blijdschap van. Deze kids zo blij en tevreden zien door even mee de natuur in te nemen, hoe eenvoudig kan het zijn! De kids wonen in een geweldig land maar zien het zelden van zo dichtbij. Dat bleek wel aan de foto’s die zij maakten (met de wegwerp toestelletjes).

Wat een heerlijk en mooi gevoel van Stichting Creatief Hart! Nogmaals, indrukwekkend om op deze manier een bijdrage te mogen leveren aan de blijdschap van een kind.”

********************

Voor leuke foto’s van de workshops die Stichting Creatief Hart heeft gegeven in Indonesië en andere activiteiten, verwijzen wij jullie naar onze Facebook pagina.