Over Doriet Begemann

Foto Doriet BegemannHet helpen van kansarme kinderen in Indonesië door creatief onderwijs. Hieraan wil ik heel graag mijn tijd doneren en mijn talenten voor inzetten als secretaris van de stichting. Ik ben ervan overtuigd dat de stichting hét verschil maakt voor kinderen die anders geen toegang hebben tot zelfontwikkeling en zelfontplooiing.

Van Indonesië naar Nederland

Mijn binding met Indonesië is dat ik in oktober 1979 door mijn adoptieouders ben opgehaald uit Jakarta. Ik ben terechtgekomen in een gezin met twee geadopteerde broers en twee geadopteerde zussen. Dus ik ben opgegroeid in een echt ‘multi-culti-gezin’. Veel verschillen, aanpassen, overleven, enorm druk en elkaar accepteren in wie je bent. Ik snap nog steeds niet hoe mijn adoptieouders dat overleefd hebben…

Met veel liefde werk ik al meer dan een decennium als ondernemer. Inmiddels heb ik al 35.000 uur besteed aan ontwerpen, schrijven, filmen, fotograferen, effectief communiceren, websites bouwen en resultaatgericht werken. Dit zijn mijn passies en ik houd ervan om hier mee bezig te zijn. Mijn vrije tijd besteed ik aan mijn gezin, vrijwilligerswerk, Chinees leren (Mandarijn), pianospelen, tuinieren, wandelen en fietsen.

Groeien door aandacht en hulp

Inmiddels ben ik al ruim 20 jaar samen met de liefde van mijn leven, maatje en klankbord. Samen zijn wij de ouders van drie kinderen in de leeftijd van 15 tot en met 22 jaar, waaronder één pleegzoon. Ik maak als (pleeg)moeder van heel dichtbij mee hoe kinderen groeien als je ze aandacht en hulp biedt. Daarom spreekt de doelstelling van de stichting mij heel erg aan.

Door stichting Creatief Hart krijgen kinderen de kans om zichzelf op een creatieve manier te ontwikkelen en te groeien in wie ze zijn als mens. En dat ze – ondanks hun psychische en lichamelijke beperkingen – worden gezien als volwaardige individuen. Dat vind ik belangrijk. We zijn als mensen allemaal verschillend geboren, maar we zijn wel gelijkwaardig aan elkaar. Niemand is meer of minder dan de ander. En waar nodig mogen we elkaar helpen. De stichting geeft op deze manier waarde aan elk kind.

Doriet Begemann

Via ‘Over ons‘ vindt u belangrijke gegevens over stichting Creatief Hart.