Over Hartini van Rijssel

Mijn naam is Hartini van Rijssel.

Sinds 1 mei 2018 ben ik interim secretaris van Stichting Creatief Hart. Evengoed voor mij zijn er zeer persoonlijke argumenten bij mijn keus om mij te verbinden aan deze organisatie. Ook al zal ik voor een bepaalde periode de functie als secretaris op mij nemen, ik zal mij zeker als vrijwilliger blijven inzetten voor deze stichting.

Volgens mijn adoptiedocument ben ik op 5 maart 1981 geboren in Garung, Wonosobo (Midden-Java). Ik werd door ontzettend lieve ouders en een grote zus opgenomen in een warm gezin. Al op jonge leeftijd werd voor mij onbewust duidelijk dat muziek en creativiteit (tekenen en schrijven) een essentieel onderdeel vormden voor het uiten van mijn emoties omtrent bijvoorbeeld de adoptie. Vanaf mijn vijfde speel ik viool en niet veel later begon ik ook in verschillende ensembles met andere kinderen muziek te spelen. Daarnaast zit het blijkbaar in mijn bloed om mij sociaal in te zetten voor mijn medemens. Ik wil heel graag iets betekenen voor andere kinderen die het nu moeilijk zouden kunnen hebben door hun levensomstandigheden.

In 2010 vertrok ik voor het eerst naar Indonesië, terug naar mijn geboortegrond. Het land omarmde mij. Mijn lijf kwam thuis bij het stukje ziel dat altijd daar was gebleven. Ik heb meerdere zoektochten gedaan om in contact te komen met mijn biologische familie, tevergeefs. Bijna een jaar woonde ik in Yogyakarta. Ik leerde de taal en gaf vioolles aan de kinderen aldaar. Ze speelden samen muziek en volgden individuele vioollessen bij me. De verbondenheid tussen de musicerende kinderen is schitterend om te zien en het plezier om samen iets moois neer te zetten en creatief bezig te zijn is essentieel voor hen. Helaas kwamen de kinderen aan wie ik deze lessen gaf bijna allen uit de vermogende hoek. De kansarme kinderen gaf ik wel eens sporadisch les op straat, in een park, maar niet regelmatig. Bovendien, hoe komen kansarme kinderen aan instrumenten en ander materiaal?

De activiteiten door de voorzitter van Stichting Creatief Hart volg ik al vanaf het begin van het bestaan van de organisatie. Toen er een onverwachtse bestuurswisseling plaatsvond en er op zeer korte termijn een secretaris nodig was, heb ik dan ook geen moment getwijfeld om mijn steun te bieden hierin. Vanwege mijn eigen (nabije) toekomstplannen en activiteiten zal het niet mogelijk zijn om als secretaris aan te blijven, maar voor nu zal ik met veel liefde proberen mijn taken zo goed mogelijk te vervullen.

De stichting heeft een visie en missie waar ik mij volledig bij aansluit.

Salam hati,

Hartini

Stichting Creatief Hart

Maak het verschil
in ons werk.


Facebook